Translate

четвртак, 18. јун 2015.

#Gledano mojim ocima-RAZLICITOST

Povremeno ce izlaziti ovakvi postovi. U njima cu pricati o stvarima sa kojima se susrecemo u zivotu, sa kojima se susrecu tinejdzeri...  Ovakvi postovi ce biti kraci i sa manje slika.

OK, da se vratimo na post. Danas cemo pricati o razlicitosti s kojom se susrecemo svakodnevno. Dacu vam primer. Zamislite da, kad dodjete u skolu 1. septembra, zateknete jedno 4 Afrikanca. Svi im se podsmevaju, a kada stanete pred ucionicu vidite da su oni upali bas u vase odeljenje. Jos ih profesorka predstavi na casu kao: Ajdoru, Disona, Karlin i Retu.





Zamislite kako bi bilo Ajdori, Disonu, Karlin i Reti na velikom odmoru. Svi bi ih zadirkivali i gledali ih cudnim pogledima. A zasto bi ih svi zadirkivali i gledali cudnim pogledima? Zato sto im je boja koze drugacija, zato sto pricaju drugim jezikom, zato sto im je poreklo drugcije... Postoji jos mnogo razloga, ali ovo su glavni razlozi. Mi samo mislimo da se jako razlikujemo, a u stvari smo jako slicni: imamo iste potrebe da rastemo i raazvijamo se, imamo potrebu da se druzimo... Shvatate da smo u stvari veoma slicni. 


Pogledajte ove saksije na slici. Biljke koje su u tim saksijama su razlicite, a opet tako slicne: sve moraju da disu, da obavljaju fotosintezu, moraju da se hrane... A razlicite su samo po obliku. Kad pogledamo realnim ocima, ima vise stvari po kojima su slicne, nego po kojima su razlicite. Jel' da?

To je to za ovaj post. Do sledeceg posta...


Masha






 



2 коментара:

  1. Svaka cast na ovom postu. Treba nam jos mnogo ljudi koji razmisljaju ovako poput tebe. Odusevila si me. Ljudima ne treba suditi po boji koze , veri , drustvenom polozaju vec po tome kakav su covek.

    Usput baci pogled na nas blog. Nove smo i svaki vid podrske bi nam znacio. Uostalom i sama si na pocetku i znas kako to ide.
    Pozdrav lepoticeee.
    http://mojnacindaletim.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je sto neko ima isto misljenje kao ja. Pogledala sam vas blog, svideo mi se i uclanila sam se.

      Избриши