Translate

понедељак, 22. јун 2015.

Saveti za negu kose


Ja imam dugacku kosu, i neznam za vas, ali meni je njena nega jako naporna. Moram se pridrzavati ,,pravila''. Sa vama cu danas podeliti moje savete i ta pravila kojih se pridrzavam: od kranje kose, preko cesljanja, i sve doc hmmm... ne znam cega.

Pravila

1. Kosu perite jednom, eventualno 2 puta nedeljno.
2. Sto redje peglajte kosu.
3.Sto redje susite kosu fenom.
4. Koristite odgovarajuce proizvode za negu vase kose.
5. Kosu cesljajte do kraja (u dubinu).

Savet broj 1

Doskora sam sampone za kosu birala cisto prema boji i ambalazi, jer sam mislila da su svi isti. Ali nisu. Preporucujem vam da koristite neke profesionalne, frizerske, sampone. Izaberite neki koji nije previse jak i prema vasem tipu kose.

Ja koristim ovaj ,,Syoos''-ov sampon. To je inace mamin, ali sam ga ja prisvojila. Veoma sam zadovoljna njime i preporucujem ga svima.

Savet broj 2

Za one koji ne znaju, protiv peruti i masnoce, treba da stavite malo sode  bikarbone u svoj sampon. Soda bikarbone ce dubinski prati vasu kosu i bice lepa i cista. A za one koji hoce vise, mozete kosu povremeno isprati sa smesom limunovog soka i sode bikarbone. Ako se odlucite za ovaj tretman, morate to raditi samo povremeno, da vam se kosa i koza glave ne bi ostetili ili nesto slicno.

Savet broj 3

Ako imate dugu gustu kosu, kao ja, i tesko je rascesljavate, probajte da koristite neki sprej za rascesljavanje. Verujte, veoma pomaze.

 Savet broj 4

Kosu nikad nemojte drzati uvek privezanu, jer to unistava kosu. Sad dolaze vrucine i uredu je da vezete kosu, ali imajte u vidu da je nekad i odvezete.

Savet broj 5

Kosa ce vam brze raste ako, otprilike, na svaka dva meseca sisate krajeve. Krajevi pocnu da zute i usporavaju rast kose.
Nadam se da vam se post svideo. Zahvaljujem vam se na devet citaoca, mnogo mi pomazete i stimulisete da nastavim sa pisanjem. Do sledeceg posta...

Masha











3 коментара: