Translate

понедељак, 31. август 2015.

#Back To School with Masha: Studi tips

Hi guys!
Pa... Sutra škola. Ok! Neću vas podsećati. Žao mi je što Study tips izlazi tek sada, ali nisam imala inspiraciju za pisanje ovakvog posta. Iiii... Ovo je poslednji post #BTS serije. Isplanirala sam zaista mnogo postova, ali nisam stigla sve da objavim. KREĆEMO!
Mesto
 Već znate da je to najbitnije. Mislim, da treba da učite za svojim radnim stolom, ili nekim svojim kutkom. Potrudite se da na vašem stolu ne bude kojekakvih gluposti i ostalog.

Papirići i markeri
Nešto bez čega moje učenje nije kompletno. Jednostavno, obožavam te šarene papiriće (koje imam na tone) i markere.
Markeri: podvlačenje bitnih činjenica i rečenica u tekstu. Što više boja, to bolje.
Lepljivi papirići: kada naučite jedan deo lekcije (npr. jedan podnaslov ili pasus) napišite ne papirić i zalepite u udžbenik. On neće oštetiti knjigu, a opet kada se budete podsećali, nećete morati da tumarate tekstom.

Ponavljanje
Preporučujem vam da kad dođete iz škole, naučite odmah taj dan sve što ste učili. Znam da to teško i da će vas mrzeti, ali je efikasno. Lekciju izdelite ne manje delova i počnite sa čitanjem. Prvo čitanje neka bude samo neko pdsećanje na ono što se radilo u školi. U drugom čitanju podvucite markerom ili bojicom najvažnije. U trećem čitanju podvucite one manje bitne stavke drugom bojom ili samo olovkom. Preostaje vam samo da ponovite i to je to.

To do list
Ovo je veoma bitno. Sve što treba da uradite  tokom dana zapišite na papir, ili ram. Kao što Bethany kaže, zapišite svoj to-do flomasterom,  na jedan ram za slike. Posle možete sve obrisati vlažnom maramicom.      
Pa to je to za pvaj post. Dala sam vam mojih 4 saveta, ali sam sigurna da ste to i znali. Nadam se da vam se post dopao kao i sama serija. Ćao!

Kako vi učite? Napišite mi u komentaru.



4 коментара:

  1. Ok je,jedino sto meni niko nece da da ram da pisem po njemu hahaha xd super post!
    dreamer-ana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Meni su također markeri apsolutni must have! Bez njih ništa, stvarno, nekako privlače pažnju i mozak brže upija ono što se ističe.

    Odličan post, pusa!

    ОдговориИзбриши
  3. Super post, savjeti su odlični :)

    http://sarahmakeupp.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  4. Super post kao i svi ostali.Jako mi se sviđa tvoj blog,imaš szper ideje i zanimljive postove

    http://blogjednesanjatorke.blogspot.com

    ОдговориИзбриши